Tuesday, October 17, 2017

Deutsche Welle për Vjosën "Ruani zemrën blu të Europës"

Ura e Mbrezhdanit
Deutsche Welle artikull kryesor pën mbrojten e lumit Vjosa. Artikulli komplet është më poshtë.

Sunday, October 8, 2017

Fshatrat e Përmetit


Fshatrat e Përmetit sipas zonave

Qarku i Gjirokastrës


Qarku i Gjirokastrës është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqje prej 2.884 km². Qarku i Gjirokastrës përfshin rrethin e Gjirokastrës, rrethin e Përmetit dhe rrethin e Tepelenës.

Bllokohen punimet në Këlcyrë


Ministri i Mjediesit dhe Turizmit Blendi Klosi dhe ministrja e Sipërmarrjes Sonila Qato do të jenë rreth orës 11:30 në Grykën e Këlcyrës për të konstatuar nga afër paligjshmërinë e ndërtimit mbi Vjosë dhe pretendimet e Harri Lenes për të ndërtuar një kullë betoni dhe urë betoni për tubën mbi Vjosë. Zemërimi që ka pasuar këto akte të rënda në opinionin publik dhe mosvperimi i strukturave shteterore, kanë krijuar preceptimin se biznesmeni në fjalë ka mbështetjen e qeverisë qëndrore për të vijuar me konkretizimin e këtyre projekteve.
Sot në mesditë pritet ballafaqimi zyrtar mes palëve

Saturday, October 7, 2017

Këlcyrat e vendeve të tjera

Këlcyra në Rumani
Emri Këlcyrë vjen nga greqishtja klisura, që do thotë grykë. Shumë vende apo toponime në ballkan kanë të njëjtin emër.

Thursday, October 5, 2017

Betonizohet Gryka e Këlcyrës (FOTO)Një kompani ndërtimi ka nisur punimet në breg të Vjosës në Grykën e Këlcyrës.
Javët e fundit janë parë gërmime në breg të Vjosës, në krah të ujëvarave dhe punime betonizimi të shkëmbinjve.