Saturday, December 23, 2017

Tuesday, October 17, 2017

Deutsche Welle për Vjosën "Ruani zemrën blu të Europës"

Ura e Mbrezhdanit
Deutsche Welle artikull kryesor pën mbrojten e lumit Vjosa. Artikulli komplet është më poshtë.

Sunday, October 8, 2017

Fshatrat e Përmetit


Fshatrat e Përmetit sipas zonave

Qarku i Gjirokastrës


Qarku i Gjirokastrës është një nga 12 qarqet në Shqipëri dhe ka një sipërfaqje prej 2.884 km². Qarku i Gjirokastrës përfshin rrethin e Gjirokastrës, rrethin e Përmetit dhe rrethin e Tepelenës.

Bllokohen punimet në Këlcyrë


Ministri i Mjediesit dhe Turizmit Blendi Klosi dhe ministrja e Sipërmarrjes Sonila Qato do të jenë rreth orës 11:30 në Grykën e Këlcyrës për të konstatuar nga afër paligjshmërinë e ndërtimit mbi Vjosë dhe pretendimet e Harri Lenes për të ndërtuar një kullë betoni dhe urë betoni për tubën mbi Vjosë. Zemërimi që ka pasuar këto akte të rënda në opinionin publik dhe mosvperimi i strukturave shteterore, kanë krijuar preceptimin se biznesmeni në fjalë ka mbështetjen e qeverisë qëndrore për të vijuar me konkretizimin e këtyre projekteve.
Sot në mesditë pritet ballafaqimi zyrtar mes palëve

Saturday, October 7, 2017

Këlcyrat e vendeve të tjera

Këlcyra në Rumani
Emri Këlcyrë vjen nga greqishtja klisura, që do thotë grykë. Shumë vende apo toponime në ballkan kanë të njëjtin emër.

Thursday, October 5, 2017

Betonizohet Gryka e Këlcyrës (FOTO)Një kompani ndërtimi ka nisur punimet në breg të Vjosës në Grykën e Këlcyrës.
Javët e fundit janë parë gërmime në breg të Vjosës, në krah të ujëvarave dhe punime betonizimi të shkëmbinjve.

Thursday, September 21, 2017

Kështjella Ilire e Këlcyrës


Mbi kryet e qytetit të sotëm të Këlcyrës ngrihet një kështjellë e lashtë që dikur shërbente për të kontrolluar luginën e lumit Aos (Vjosë). Ajo mendohet, sipas arkeologëve, se i përket shekullit të tretë para Krishtit dhe ka një teknikë ndërtimore të ngjashme me atë të mjaft fortifikimeve të tjera të luginës së Drinos. Në hartën arkeologjike të Shqipërisë, ndërtimi i saj lidhet me veprimtarinë e Pirros së Epirit. Për fat të keq, gërmime arkeologjike nuk janë kryer ashtu siç edhe punimet restauruese mungojnë, çka do të thotë se rikrijimi i plotë i historisë së saj është i vështirë

Friday, June 2, 2017

Edi Rama në Përmet

----------

ERTV Live😀: Përmet, me një grupim të rinjsh vullnetarë të fushatës për një votë kuqezi, socialistë e demokratë të bashkuar, për Shqipërinë që duam! Slogani i tyre është fantastik: Jo të lypim punë, po të krijojmë punë👍🌹✌

Posted by Edi Rama on Friday, 2 June 2017

Thursday, May 25, 2017

Wednesday, May 24, 2017

Monday, May 22, 2017

Friday, May 12, 2017